Gijp en Derksen over Simons

Derksen en Van der Gijp halen vernietigend uit: 'Het niveau van die Volendammer'

8 juli om 00:23
Laatste update: 8 juli om 00:51

Als het aan Johan Derksen en René van der Gijp ligt verdwijnt Xavi Simons uit de basiself van Oranje. Eerstgenoemde vond de aanvallende middenvelder tegen Turkije zelfs net zo slecht spelen als Joey Veerman tegen Oostenrijk. Toch verwacht het duo dat Ronald Koeman hem er niet uit zal halen. 

Van der Gijp zou Simons niet mee laten doen tegen Engeland in de halve finale op het EK. "Die vond ik heel slecht tegen Turkije", steekt de oud-voetballer van wal bij Vandaag Inside Oranje. "Dan zou ik nog liever Reijnders bij wijze van spreken achter Depay zetten." Van der Gijp verwacht echter dat Koeman Simons er niet uit zal halen. "Hij raakte geen pepernoot, maar hij gaat hem gewoon weer neerzetten. Waarom? Omdat we gewonnen hebben."

"Ook het feit dat Koeman zei dat Simons goed speelde tegen de Roemenen", vervolgt Van der Gijp, doelend op het feit dat de bondscoach Simons aanstipte als beste man in de achtste finale. "Dat viel ook wel mee." Tegen Turkije was het volgens Van der Gijp nog erger. "De eerste helft was Simons echt waanzinnig slecht. Toch werd hij niet gewisseld." Derksen kan dat moeilijk bevatten. "Simons had het niveau van die Volendammer (Veerman, red.). Die werd er ook na een halfuur uitgehaald."

Simons is ondanks zijn tegenvallende prestaties dit EK in vijf wedstrijden al goed voor drie assists. Eenmaal begon Simons niet in de basis bij Oranje. Dat was tegen Oostenrijk. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!