Driessen en Derksen over Memphis

Driessen en Derksen bekritiseren 'parasiterende' Memphis: 'Met zijn rare haarband'

8 juli om 00:37

Valentijn Driessen begrijpt niet dat Memphis Depay verontwaardigd reageerde op zijn wissel bij Oranje tegen Turkije (2-1). Johan Derksen benadrukt dat de spits volgens hem 'parasiteert op een niet bestaande status'. 

Memphis weet dit EK nog geen onuitwisbare indruk te maken bij Oranje. Alleen tegen Oostenrijk kwam de spits tot scoren. Bij Vandaag Inside Oranje filosofeert Derksen over een nieuwe positie voor de aanvaller. "Is het geen idee om Memphis naar linksbuiten te verplaatsen en Gakpo in de spits", aldus de oud-voetballer. "Maar Memphis voelt zich te groot om linksbuiten te spelen."

Valentijn Driessen zag Memphis verontwaardigd reageren op zijn wissel tegen Turkije. Volgens de journalist van De Telegraaf is dat volkomen misplaatst. "Natuurlijk. Dat is toch onbegrijpelijk. Als je het hele toernooi goed speelt, dan heb je recht van spreken. Hij heeft dat niet. Er moest wat gebeuren. Het zat helemaal dood."

"Memphis parasiteert op een niet bestaande status", vindt Derksen. "Ik kan me helemaal niet herinneren wanneer hij voor het laatst goed gespeeld heeft." Toch is Memphis hard op weg op topscorer aller tijden te worden van Oranje. "Omdat we ook weleens tegen Liechtenstein spelen", reageert Derksen. "Dan schiet hij er vijf in. Het is eigenlijk begonnen toen Koeman hem in de spits zette, omdat hij zich te groot voelde om op linksbuiten te spelen. Tegenover andere spelers is het raar dat hij maar mag blijven falen. Met zijn rare haarband."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!