Goudmijn verkast naar Derby County

Update: Goudmijn verlaat Excelsior en heeft contract in Engeland getekend

10 juli om 19:12
Laatste update: 10 juli om 19:12

Kenzo Goudmijn gaat AZ en de Nederlandse velden achter zich laten. De 22-jarige middenvelder staat op punt een contract te tekenen bij Derby County, meldt Voetbal International.

Goudmijn doorliep de hele jeugdopleiding van AZ, een doorbraak in de hoofdmacht zat er niet in. De voorbije jaren werd hij uitgeleend aan Sparta Rotterdam en Excelsior en met name vorig seizoen in Kralingen maakte hij indruk. Het leverde serieuze interesse van Heracles Almelo en sc Heerenveen op, maar Goudmijn kiest voor een buitenlands avontuur.ย 

Alleen een medische keuring kan de transfer van Goudmijn naar Derby County nog tegenhouden, klinkt het. Als de middenvelder door de keuring is, gaat hij een meerjarig contract ondertekenen. Volgens VI krijgt Goudmijn gezelschap uit Alkmaar in Engeland. Doelman Mathew Ryan, die diverse contractvoorstellen van AZ afwees, is ook hard op weg naar Derby County.

Derby County eindigde vorig jaar als tweede in de League One en daarmee werd promotie naar het Championship afgedwongen. Voor het eerst sinds het seizoen 2021/2022 speelt de club komend seizoen weer op het tweede niveau van Engeland.

Update: Goudmijn is officieel speler van Derby County. De club heeft zijn komst woensdagmiddag officieel bekendgemaakt.ย 

MATCHDAY! Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine vanuit Dortmund: