Kersvers Go Ahead Eagles-trainer Simonis ontvangt lof van voorganger Van Wonderen

Simonis staat voor nieuwe stap bij Go Ahead: 'Ik zag het al vanaf het begin'

8 juli om 17:14

Kees van Wonderen denkt dat Paul Simonis klaar is voor zijn eerste klus als hoofdtrainer. Laatstgenoemde was jarenlang de vaste assistent van Van Wonderen, maar koos er deze zomer voor bij Go Ahead Eagles op eigen benen te gaan staan.

"Paul is heel compleet. Een vakidioot en een liefhebber", steekt Van Wonderen van wal tegenover Voetbal International. Het duo werkte de afgelopen vier jaar samen bij zowel Go Ahead als sc Heerenveen. "Ik ken Paul goed en weet wat hij kan. Daarnaast kent hij de club, de organisatie, de staf en veel andere mensen. Daarom kan ik alleen maar heel positief zijn over de keuze voor hem."

Van Wonderen weet als geen ander wat Go Ahead in huis haalt met Simonis. "Hij is tactisch goed, maar ook goed met mensen. Hij kan goed in een team werken en zelf dingen oppakken, maar is ook bereid om zaken uit handen te geven. Paul was in mijn staf verantwoordelijk voor de training en de organisatie. Hij was degene die de planning deed, alles voorbereidde en de organisatie bewaakte."

Het afgelopen jaar zag Van Wonderen dat zijn vaste kompaan klaar was voor een volgende stap. "Eigenlijk zag ik dat vanaf het begin al, maar je moet er ook even aan wennen. Nu is hij klaar om hoofdtrainer te worden. Er komt heel veel bij kijken. Het is niet zomaar even een training geven en klaar. Er wordt veel van je gevraagd, zo veel andere dingen dan alleen training geven", stelt Van Wonderen. "Ik weet wat hij beheerst en hoe hij is als persoon, dan kan ik zeggen dat hij er klaar voor is."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!