Van Wonderen over matig seizoen SC Heerenveen

Van Wonderen blikt terug op matig seizoen Heerenveen: 'Deels te wijten aan pech'

8 juni om 17:00

Kees van Wonderen denkt dat het teleurstellende seizoen van SC Heerenveen deels te wijden is aan pech. Ook denkt de 55-jarige oefenmeester dat er meer in had gezeten voor de Friezen.

Heerenveen eindigde uiteindelijk op de elfde plek in de Eredivisie. Er was veel kritiek op het spel van de ploeg van Van Wonderen. Het voetbal zou te behoudend zijn geweest. Iets waar hij zich zelf niet altijd in kan vinden.

"Ik denk dat we zeker de wil hadden om aan te vallen en dat het niet aan onze drive lag", begint Van Wonderen tegenover FeanFan Magazine. "Misschien dat fitheid een rol heeft gespeeld, want ondanks een goede start ging het vaak in de eindfase alsnog mis. Aan de andere kant was het in Almere (1-1) juist andersom en werd er in de eindfase wel veel gecreëerd." 

Volgens Van Wonderen heeft zijn ploeg het afgelopen seizoen veel ongeluk gehad. "Het is ook deels te wijten aan pech, zo hadden we op basis van onze 'expected goals en punten' hoger moeten staan. Maar uiteindelijk tellen natuurlijk de harde cijfers."

Volgens hem was het mentale aspect afgelopen seizoen ook een probleem bij Heerenveen. "Vaak kregen we een tik te verwerken. Zo begonnen we in Waalwijk (1-1) uitstekend aan de wedstrijd, maar vliegt de bal er uit het niets aan de andere kant weer in. Dan breekt er bij ons wat", aldus Van Wonderen.