Maduro had Berghuis mee naar het EK genomen

Maduro mist Ajax-speler bij Oranje: 'Met zijn kwaliteiten hoort hij erbij vind ik'

8 juli om 17:45
Laatste update: 8 juli om 18:34

Hedwiges Maduro had Steven Berghuis graag bij Oranje gezien op dit EK. De aanvaller van Ajax was voor het toernooi in Duitsland niet helemaal fit, maar de coach van Almere City denkt dat hij het elftal van Ronald Koeman zeker had kunnen helpen.

"Richting het EK was hij niet volledig fit, maar qua type speler had hij er zeker bij moeten zitten", zo vertelt Maduro in de podcast het EK Sportpaleis. "Met zijn kwaliteiten vind ik dat hij erbij hoort. Hij had Nederland een extra wapen kunnen geven. Een linkspoot die vanaf rechts aan de binnenkant kan spelen, is er nu niet." Maduro werkte als assistent-trainer van Ajax afgelopen seizoen samen met Berghuis.

Maduro vertelt dat hij sowieso gecharmeerd is van de kwaliteiten van Berghuis, met wie hij fijn samenwerkte bij Ajax. "Ik vind het een fantastische speler. Ik hoop dat hij fit blijft, zodat hij weer van waarde kan zijn voor Ajax komend seizoen."

In zijn tijd bij Ajax leerde Maduro Berghuis ook goed kennen en daardoor weet de Almere-coach hoe de aanvaller in elkaar zit. "Ik kon heel goed met hem sparren. We hadden het heel vaak over spelsituaties. Daarin merk je dat hij verder denkt dan andere spelers. Juist daarom was het ook zo frustrerend dat veel dingen niet lukten. Hij is een enorm gevoelsmens en kan zijn irritaties dan ook niet voor zich houden. Dat zie je direct aan hem en dat vind ik mooi. Ik hou daarvan."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!