Boskamp steunt Memphis

Bijval voor Memphis: 'Die haarband laat me koud, al loopt hij in zijn blote reet'

8 juli om 20:57

Johan Boskamp vindt het niet erg dat Memphis Depay een zweetband draagt. De oud-voetballer benadrukt in gesprek met Het Belang van Limburg dat de focus moet liggen op zijn prestaties.

Het Belang van Limburg kwam bij Boskamp over de vloer om de wedstrijden Engeland-Zwitserland en Nederland-Turkije te kijken. "Of ik een patriot ben? Nee, alleen voor Rotterdam", doelt Boskamp op het feit dat Oranje niet heel belangrijk voor hem is.

Memphis heeft de voorbije weken de nodige kritiek gekregen. Dat komt mede door zijn opvallende looks. "Geweldige voetballer die Memphis, maar hij maakt alles zo moeilijk", aldus Boskamp bij het zien van het spel van Memphis tegen Turkije. "Zijn haarband? Laat me koud. Al loopt ie rond in zijn blote reet, als hij de bal er maar inschiet."

Uiteindelijk wint Oranje met 2-1 van Turkije. De festiviteiten na afloop vindt Boskamp 'hartstikke leuk om te zien'. "Eerlijk gezegd had ik nooit verwacht dat ze het tot in de halve finale zouden schoppen. Bij de rust ook niet trouwens. Maar Koeman heeft de wedstrijd doen kantelen met zijn wissels. En De Vrij en Verbruggen hebben ons over de streep getrokken. Al bij al vind ik het dus wel verdiend, al is Turkije er tot de laatste bal voor blijven vechten. Chapeau voor hen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!