Franke vol vertrouwen over toekomst Vitesse

Spanning stijgt voor Vitesse en Franke: 'Dat is allemaal opgelost'

9 juli om 12:40

Vitesse verkeert al wekenlang in onzekerheid over de toekomst van de club. Guus Franke, de multimiljonair die de club wil overnemen, blijft echter vol vertrouwen.

"Ik ben niet iemand voor een 'nee'", zegt Franke tegen Omroep Gelderland. Vitesse heeft een schuld van bijna 20 miljoen euro en moet aan meerdere eisen voldoen om de licentie te behouden.

Deze eisen zijn: een sluitende begroting tonen aan de KNVB, een zichtbare bankrekening hebben en een betrouwbare accountant die de jaarrekening kan tekenen. "Dat is allemaal opgelost", zegt Franke hierover.

Franke dekt ook nog eens de gaten en lost de liquiditeitsproblemen van de Arnhemmers op. Dit doet hij met zijn Zwitserse IT-bedrijf Axiom Partners dat goed is voor een miljardenomzet. Met de grootste schuldeiser, Coley Parry, bereikte de miljonair al een akkoord. De Amerikaan heeft nu niks meer met de club te maken en dit was een keiharde eis van de KNVB.

Naar verluidt krijgt Vitesse tijdens geheime beroepszitting nog een kans om de reddingsplannen te presenteren. Daarna zal op korte termijn duidelijkheid volgen. Vitesse kan nog naar de burgerrechter wanneer het slecht nieuws ontvangt. De eerste wedstrijd van het seizoen, een thuiswedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tegen Telstar, staat op 9 augustus op het programma.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!