'PSV richt pijlen mogelijk op oude bekende bij vertrek doelman'

'PSV richt zich op nieuwe doelman en komt mogelijk uit bij oude bekende'

9 juli om 15:09
Laatste update: 9 juli om 16:02

Jeroen Zoet is bij een mogelijk vertrek van Joël Drommel in beeld om de keepersploeg van PSV te versterken, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Zelf zou de doelman wel oren hebben naar een terugkeer.

Drommel staat er naar verluidt goed op bij Nederlandse clubs, maar het lijkt een zware opgave om het salaris van de reservedoelman over te nemen. Een verhuur is een optie, en bij een vertrek van Drommel zou een oude bekende in beeld kunnen komen: Jeroen Zoet, die tussen 2013 en 2020 al tot 203 Eredivisie-wedstrijden voor de Eindhovenaren kwam. Zoet heeft ervoor gekozen om deze zomer te vertrekken bij het Italiaanse Spezia.

Zelf zou Zoet wel openstaan voor een terugkeer bij PSV, en er vrede mee hebben met een rol als tweede keeper. Willem II en Werder Bremen meldden zich al voor de doelman, maar tot een deal kwam het niet. Ook FC Groningen zou in de markt zijn geweest voor Zoet, maar uiteindelijk ging de promovendus aan de haal met Etienne Vaessen.

De keeperskwestie in Eindhoven wordt nog eens gecompliceerd door de interesse van Atlético Madrid in eerste doelman Walter Benítez. De zaakwaarnemer van de Argentijn zou reeds hebben onderhandeld met de Madrilenen, maar PSV doet de keeper niet zo maar van de hand en verlangt naar verluidt een bedrag van tien miljoen euro.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!