United en Marseille bereiken akkoord over Greenwood

'United akkoord met Greenwood-geïnteresseerde: wachten op jawoord van speler zelf'

9 juli om 20:25

Olympique Marseille heeft een akkoord bereikt met Manchester United over de transfer van Mason Greenwood. Het is nu aan de aanvaller zelf om te bepalen of hij daadwerkelijk de overstap wil maken naar Zuid-Frankrijk. 

Volgens het doorgaans goed ingevoerde The Athletic zijn Marseille en United succesvol met elkaar om de tafel gegaan. De Fransen zijn bereid om ruim 31,5 miljoen euro te betalen voor Greenwood, die hoe dan ook geen toekomst meer had op Old Trafford. 

De doorverkoopclausule in de deal bedraagt tussen de veertig en vijftig procent. Een transfer is overigens nog niet in kannen en kruiken. De buitenspeler moet nu zelf de knoop doorhakken over zijn toekomst. 

De 22-jarige Greenwood speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij Getafe. Voor de Spaanse club speelde hij uiteindelijk 33 competitiewedstrijden. Daarin maakte hij acht doelpunten, en gaf hij zes assists. Naast Marseille hadden ook Benfica, Borussia Dortmund, Juventus en Napoli hem op de korrel. 

Greenwood werd in januari 2022 opgepakt nadat zijn ex-vriendin filmpjes op sociale media lekte waarin zij zwaar gehavend te zien was. Manchester United schorste de speler direct na de arrestatie. Uiteindelijk werd hij vrijgesproken. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!