'Lazio wil aan Ajax gelinkte Tavares, vraagprijs bekend'

'Ajax krijgt concurrentie van Lazio: Arsenal laat vraagprijs horen'

9 juli om 21:55

SS Lazio heeft zich bij Arsenal gemeld voor een transfer van Nuno Tavares, meldt Gianluca di Marzio. De 24-jarige linksback zou ook in de belangstelling staan van Ajax.

Volgens de Italiaanse transferexpert onderhandelt Lazio met zowel Arsenal als de zaakwaarnemer van Tavares. Het grootste struikelblok is de vraagprijs van de Londenaren, die zo'n acht à negen miljoen euro verlangen. Voorlopig bieden de Romeinen beduidend minder. Ook over een doorverkooppercentage zijn de clubs het niet eens. Het contract van de Portugees loopt immers al in de zomer van 2025 af.

Lazio versterkte zich deze zomer al met Tijjani Noslin, Loum Tchaouna en Fisayo Dele-Bashiru, maar wil trainer Marco Baroni ook nog van een nieuwe linksback voorzien. De Serie A-club moet mogelijk wel rekening houden met concurrentie van Ajax, dat onlangs ook met Tavares in verband werd gebracht. De Amsterdammers beschikken echter al over Owen Wijndal, Borna Sosa en Youri Baas en zullen eerst moeten verkopen. Bovendien lijkt voor Jorrel Hato een rol als vleugelverdediger in het verschiet te liggen onder Francesco Farioli.

Arsenal haalde Tavares in 2021 naar Londen. De verdediger werd overgenomen van Benfica, waar hij uit de jeugdopleiding kwam. Een onverdeeld succes werd het avontuur bij Arsenal echter niet. Uiteindelijk werd Tavares tweemaal verhuurd, aan Olympique Marseille en Nottingham Forest. In het afgelopen seizoen speelde hij voor laatstgenoemde club twaalf wedstrijden.