Sven Nieuwpoort laat contract bij Excelsior ontbinden en stopt met voetballen

Excelsior-routinier laat contract ontbinden en mikt op maatschappelijke carrière

9 juli om 22:22

Sven Nieuwpoort hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen, zo wordt bekend via de clubkanalen van Excelsior Rotterdam. De 31-jarige verdediger had in Kralingen nog een contract voor één seizoen, maar dat wordt in onderling overleg ontbonden.

Nieuwpoort stond sinds 2021 onder contract bij Excelsior, maar gaat de club per direct verlaten. Hij gaat niet opzoek naar een nieuwe club, maar zich richten op een maatschappelijke carrière. Op de website van de Kralingers komt de verdediger met tekst en uitleg.

"Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn carrière", begint Nieuwpoort. "Ik heb veel meegemaakt, ben vier keer gepromoveerd (naar de Eredivisie, red.). Dat kunnen niet veel spelers zeggen. Ik heb het fantastisch naar mijn zin gehad bij Excelsior."

"Maar ik heb altijd verder gekeken dan voetbal", licht hij toe. "Niet alleen als speler wilde ik mezelf ontwikkelen, maar ook buiten het veld. Ik heb afgelopen jaar al stage gelopen bij Fuse Sports, dat voetballers wil ondersteunen bij hun financiën. Ik vind het enorm leuk om hier een bijdrage aan te leveren, dus ik denk dat daar mijn toekomst ligt. Dat zal heel anders zijn dan voetballen. Niet meer in het weekend op pad, maar hele dagen op kantoor zitten. De komende periode wil ik onderzoeken of dat echt bij me past."

Nieuwpoort speelde 91 duels in de Eredivisie en 177 in de Eerste Divisie. Hij was onder andere actief als speler van Go Ahead Eagles, De Graafschap en SC Cambuur.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!