Van Halst positief verrast door Forbs bij Ajax

Van Halst positief verrast door Ajax-aanvaller: 'Hij was los, had meer controle'

9 juli om 22:15
Laatste update: 9 juli om 22:25

Jan van Halst was positief verrast door Carlos Forbs tijdens de oefenwedstrijd van Ajax tegen Sint-Truiden. De oud-speler van de Amsterdammers meent dat de twintigjarige vleugelaanvaller stappen aan het zetten is.

Met een treffer droeg Forbs bij aan de 4-0 overwinning van Ajax. "Hij was los en had wat meer controle over bepaalde situaties", oordeelt Van Halst bij Ziggo Sport. "Bij zijn doelpunt was het ideaal hoe hij gebruikmaakt van zijn snelheid. Een chip, er zat controle in. Vorig jaar had ik heel vaak het idee dat hij net even te gehaast was en de bal van zijn voet af sprong. Dit was mooi en had hij ook nodig."

De voormalig commissaris van Ajax denkt dat Forbs kwaliteiten heeft die Ajax goed kan gebruiken. "Hij heeft diepte en snelheid. Op de lange afstand, maar ook op de korte afstand. Hij is zó spritzig, zó snel. Als rechtsback word je niet vrolijk als je tegenover hem staat. Het is wel echt zijn kwaliteit. Je ziet heden ten dage weinig spelers met echte diepgang."

Ook Kenneth Taylor pikte zijn doelpuntje mee. "Hij is vorig jaar zo volwassen geworden, met al dat gedoe. Hij kreeg weerstand, maar ging er toen al heel volwassen mee om", stelt Van Halst. "Hij is komend seizoen een vertrouwde kracht op het middenveld van Ajax, denk ik. Door de manier waarop hij is omgegaan met al die weerstand is hij een voorbeeld voor de rest van de groep. Dat draagt hij nu ook met zich mee."

Tegelijkertijd meent Van Halst dat Taylor zich nog wel moet ontwikkelen. "Hij moet misschien iets meer opeisen. Waar hij zelf altijd mee zat, was dat hij meer doelpunten wilde maken. Hij wil nog dominanter zijn en ook nog meer assists leveren. Daar heeft hij wel de kwaliteiten voor."

'Rosario is grote meneer geworden'

Mogelijk speelt Taylor komend seizoen op het middenveld van Ajax met Pablo Rosario, die interesse geniet van de Amsterdammers. "Hij heeft zich goed ontwikkeld. Hij is een grote meneer geworden, letterlijk en figuurlijk. Zijn power is zijn kwaliteit. Maar uit zijn PSV-tijd vond ik hem ook technisch wel goed altijd. Hij is in Frankrijk ook nog volwassen geworden."