Burgemeester Marseille tegen komst Greenwood

Burgemeester Marseille wil Greenwood weigeren: 'Mijn club wordt zo beschaamd'

9 juli om 23:12

Benoit Payan, de burgemeester van Marseille, is op zijn zachtst gezegd geen voorstander van de komst van Mason Greenwood. Laatstgenoemde staat volgens diverse media op het punt om Manchester United in te ruilen voor de Franse club, die sinds kort getraind wordt door Roberto De Zerbi. 

United en Marseille zouden al akkoord zijn over een transfer, die officieel beklonken zal worden als Greenwood zijn jawoord geeft. Als het aan Payan ligt, gebeurt dat niet. "Ik wil niet dat mijn club beschaamd wordt", zegt hij tegen RMC Sport. "Het gedrag van Greenwood is onaanvaardbaar. Het slaan van zijn vrouw... Ik zag beelden die mij diep chocueerden."

Payan doelt op de beelden die begin 2022 opdoken. Daarop was te zien hoe Greenwood zijn vriendin mishandelde. Iets waarvoor hij gearresteerd en vervolgd is. "Om je vrouw op deze manier af te slachten past niet bij een man en ik geloof dat hij zijn plaats in dit team niet kan innemen."

"De waarden van Marseille en de waarden van de club zijn allesbehalve racisme, antisemitisme, allesbehalve geweld tegen vrouwen", vervolgt de zichtbaar betreurde burgemeester, die van plan is om Marseille-scout Pablo Longoria aan zijn mouw te trekken. "Ik ga er met hem over praten en het hem vertellen. Hij weet hoe dan ook wat mijn overtuigingen en meningen zijn. En ik heb hem al verteld dat onze geschiedenis en onze club bestaat uit mensen met verschillende achtergronden."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!