De la Fuente na zege van Spanje

De la Fuente finalist met 'perfect' Spanje: 'Engeland of Oranje? Maakt niet uit'

10 juli om 00:08
Laatste update: 10 juli om 15:53

Luis de la Fuente is enorm trots op zijn spelers, die zich dinsdagavond ten kosten van Frankrijk plaatsten voor de EK-finale. Daarin is of Oranje, of Engeland de tegenstander. De bondscoach van Spanje wacht het rustig af. 

"We zijn blij dat we deze finale hebben bereikt", zegt De la Fuente tegen AS na de 2-1 zege op Frankrijk, dat na de achterstand niet bij machte was om het de Spanjaarden écht lastig te maken. "We hebben weer een finale kunnen bereiken en Spanje kunnen brengen waar het thuishoort in deze sport."

De 63-jarige bondscoach noemt hetgeen de Spaanse spelers dinsdag in München hebben bereikt 'uitzonderlijk en uniek'. "We willen geschiedenis blijven schrijven. We willen niet ontspannen." Over de uitvoering van het speelplan is hij lyrisch. "We waren perfect. Dit was wat we moesten doen om deze halve finale te kunnen spelen."

Wie de tweede finalist wordt, wordt woensdagavond duidelijk. Mogelijk wordt het Oranje, en wordt er op 14 juli een herhaling van de WK-finale van 2010 gespeeld. "Nederland of Engeland? Dat maakt me niet uit."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!