Vlaar geeft Nederland advies voor halve finale tegen Engeland

Vlaar trekt vergelijking met WK van 2014: 'Zo'n type mis je dit toernooi'

10 juli om 08:45

Ron Vlaar heeft vertrouwen in een goede afloop voor het Nederlands elftal tegen Engeland. De oud-voetballer zag een goede wisselwerking tussen de Oranje-spelers en supporters tijdens de wedstrijd tegen Turkije in de kwartfinales. 

"Als Nederland dezelfde spirit, hetzelfde geloof en vertrouwen heeft als in de tweede helft tegen Turkije, dan kan Engeland écht worden verslagen", blikt Vlaar vooruit in gesprek met De Telegraaf. "Het leidde tot een prachtige wisselwerking tussen de fans en de spelers, die ballen van de lijn haalden of op het laatste moment wegschoten. Je voelde in het stadion dat het niet meer fout kon gaan."

Volgens Vlaar moet Nederland ook in het duel met Engeland vechtlust gaan tonen. Hij trekt de vergelijking met het WK van 2014, waarin Oranje de halve eindstrijd wist te halen. "Bij ons zat het er eigenlijk automatisch ingebakken", aldus de voormalig verdediger. "Met zijn onbegrensde fanatisme joeg Arjen (Robben, red.) de boel aan, Wesley (Sneijder) toonde zich de geboren winnaar en Robin (van Persie) leverde altijd als de spanning het hoogst was. En een aanjager als Nigel (de Jong) wenst iedereen zich in zijn ploeg. Zo’n type mis je dit toernooi."

Ten slotte geeft Vlaar advies aan de Oranje-selectie in aanloop naar de halve finale tegen Engeland. "Probeer je telefoon zo veel mogelijk aan de kant te leggen en je voor de buitenwereld af te sluiten. Je hebt één doel, één missie: Europees kampioen worden. En daar ben je zó dicht bij dat het nog maar de vraag is of het je nog eens lukt", aldus Vlaar. "Dus geef alles wat je in je hebt en het liefst nog een beetje meer."