FC Groningen huurt verdediger Stam van AZ

FC Groningen bereikt akkoord met AZ en huurt multifunctionele verdediger

10 juli om 09:18

Finn Stam komt komend seizoen op huurbasis uit voor FC Groningen. De promovendus heeft met AZ een akkoord bereikt over een verhuurperiode van de 21-jarige multifunctionele verdediger en hij sluit per direct aan bij de selectie van hoofdtrainer Dick Lukkien.

Stam maakte op 18 maart 2022 namens Jong AZ zijn debuut in het betaald voetbal. Sindsdien speelde hij 62 duels in de Keuken Kampioen Divisie en afgelopen seizoen debuteerde de aanvoerder van het beloftenelftal in de Eredivisie. Er was veel interesse in de diensten van Stam, maar hij heeft bewust de keuze gemaakt om komend seizoen bij FC Groningen vlieguren te maken.

"Het is de grootte van de club en de betrokkenheid van de supporters die me ontzettend aantrokken", vertelt Stam in gesprek met de clubkanalen. "Ik ben echt onder de indruk van het mooie stadion, vorig seizoen heb ik hier al een keer mogen spelen. Ook de trainingsfaciliteiten zijn erg goed."

Door de gesprekken met Lukkien werd Stam meteen 'enthousiast'. "FC Groningen heeft een goede spelersgroep waarin jonge spelers zich goed kunnen ontwikkelen", aldus de 21-jarige stopper. "Daarnaast past de speelstijl van aanvallend voetbal en vroeg druk zetten op de tegenstander bij me, dat ben ik mijn hele voetballeven al gewend."