Ajax raakt Misehouy definitief kwijt aan Girona FC

Ajax hoort bevestiging uit Spanje en is opleidingsproduct nu definitief kwijt

10 juli om 09:44
Laatste update: 10 juli om 13:22

De kogel is door de kerk: Gabriel Misehouy gaat zijn loopbaan vervolgen bij Girona FC. De talentvolle aanvallende middenvelder komt transfervrij over van Ajax.

Lange tijd probeerde Ajax het aflopende contract van Misehouy te verlengen, maar uiteindelijk kwamen beide partijen er niet uit. Daardoor liet Ajax de jeugdinternational in de laatste maanden van zijn dienstverband geen wedstrijden meer spelen. Nu maakt Girona bekend dat Misehouy voor vier jaar heeft getekend.

De nummer drie van het afgelopen La Liga-seizoen maakt ook bekend dat de geboren Amsterdammer in de voorbereiding aan zal sluiten bij het eerste elftal. Bij de club uit het noorden van Spanje treft Misehouy Daley Blind, die nu nog met het Nederlands elftal actief is op het EK.

Misehouy speelde in totaal twaalf jaar bij Ajax, waar hij de volledige jeugdopleiding doorliep. De middenvelder stond te boek als een groot talent in Amsterdam en mocht afgelopen winter ook nog mee op trainingskamp. Mede door de contractuele perikelen maakte Misehouy nooit zijn opwachting in het eerste elftal.