'Benítez lijkt voorlopig bij PSV te blijven'

'Benítez lijkt voorlopig bij PSV te blijven, ondanks dat nieuw bod wordt verwacht'

10 juli om 10:05

Walter Benítez lijkt voorlopig speler van PSV te blijven, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Atlético Madrid lijkt nog wel met een tweede bod terug te komen in Eindhoven, maar de verwachting is dat de Spaanse club 'op korte termijn' alsnog niet gaat voldoen aan de vraagprijs van PSV.

PSV wil een bedrag van acht à tien miljoen euro ontvangen voor Benítez, die in Eindhoven nog maar één jaar contract heeft. Het eerste bod van Atlético kwam daar bij lange na niet in de buurt: Los Rojiblancos brachten een openingsbod van twee miljoen euro uit. Dat werd resoluut van de hand gewezen door PSV.

Het ED weet nu dat Atlético het bod 'waarschijnlijk nog wel gaat verhogen'. De verwachting is echter dat de Spanjaarden dan nog steeds niet in de buurt komen van de vraagprijs van PSV. Daardoor lijkt Benítez niet op korte termijn te vertrekken bij de landskampioen.

In Eindhoven heeft de Argentijnse sluitpost een contract tot medio 2025. PSV heeft hem nog geen aanbieding gedaan om te verlengen. Als dat zo blijft, kan de club alleen deze zomer nog een mooie transfersom overhouden aan Benítez, die twee jaar geleden transfervrij overkwam van OGC Nice.