Supertalent Yamal deelt steek onder water uit in opvallend moment na Spaanse zege

Supertalent Yamal richt zich tot camera en haalt gram bij opponent: 'Praat, praat'

10 juli om 10:39
Laatste update: 10 juli om 10:42

Lamine Yamal lijkt een steek onder water te hebben gegeven aan Adrien Rabiot. De Franse middenvelder stelde voor de ontmoeting tussen Spanje en Frankrijk dat Yamal 'meer moest laten zien dan hij tot nu toe heeft gedaan'. De trefzekere Yamal haalde na afloop zijn gram.

Op een persconferentie voor het duel in de halve finale van het EK werd Rabiot gevraagd naar Yamal. De Fransman begon met lovende teksten over het zestienjarige supertalent, maar deelde vervolgens ook een harde boodschap. "Als Yamal de finale van het EK wil spelen moet hij meer laten zien dan hij tot nu toe heeft gedaan."

Die boodschap was wel aan de aanvaller besteed: Yamal maakte tegen Frankrijk de gelijkmaker, waarna Spanje uiteindelijk met 2-1 won. De jongeling werd ook uitgeroepen tot Man of the Match. Direct na het laatste fluitsignaal zocht Yamal de camera op. "Praat, praat", zei het FC Barcelona-wonderkind, waarmee hij zich leek te richten tot Rabiot.

Na afloop wil Yamal op de persconferentie niet zeggen voor wie zijn boodschap bedoeld was. "Dit was voor de persoon voor wie dit was. Diegene weet zelf wel dat dit voor hem bedoeld is."