Van Hooijdonk wil Zwayer op zwarte lijst zien

Van Hooijdonk pissig na EK-exit Oranje: 'Die moet op de zwarte lijst'

10 juli om 23:07
Laatste update: 10 juli om 23:20

Pierre van Hooijdonk vindt dat de EK-eliminatie van Oranje deels aan scheidsrechter Felix Zwayer te wijten valt. De analist zag de Duitse scheidsrechter er een puinhoop van maken en pleit zelfs voor een rigoureuze maatregel.

"Felix Zwayer mogen ze bedanken. Die moet echt op de zwarte lijst", luidt de snoeiharde conclusie van Van Hooijdonk over de arbitrage tijdens de halve finale in Dortmund. "Vreselijk. Ook in de tweede helft. Een duel met Cody Gakpo waarop hij ook gewoon weer floot, op tien meter van de grensrechter. Dat zijn momenten die cruciaal zijn geweest deze wedstrijd."

Oranje was in het tweede bedrijf de baas over de Engelsen en Van Hooijdonk had dan ook geloof in een goede afloop. "Waar Engeland in de eerste helft nog veel beter was, had Nederland in de tweede helft echt het beste van het spel. Zelf kwam Oranje ook niet veel voor de goal van de tegenstander, maar het was wel in evenwicht."

Tot slot wil Van Hooijdonk de meest cruciale fout van Zwayer nog even aanstippen. "We kunnen er lang en breed over praten, maar als je hier een strafschop voor gaat geven. Dan kan je er in de finale een stuk of acht op de stip gaan leggen. Echt verschrikkelijk."