Van der Vaart: "Wat een schijtploeg"

Geïrriteerde Van der Vaart: "Wat een schijtploeg, zo'n luizenploeg"

10 juli om 23:10
Laatste update: 10 juli om 23:17

Rafael van der Vaart loopt leeg over Engeland na de uitschakeling van Oranje in de halve finale van het EK. De 109-voudig international heeft geen goed woord over voor de speelwijze van The Three Lions, die Nederland in de laatste seconden op de knieën dwongen (1-2).

"Ik heb me zo zitten opwinden over die Engelsen. Wat een schijtploeg is dat. Langzaam, het schoof maar een beetje. Ze wilden eigenlijk helemaal niet meer. Wij deden ook niet heel veel, op het laatst gelukkig wel weer. Toen kwam je een beetje tot kansen. Misschien ben ik een beetje emotioneel, maar er had zo veel meer ingezeten", zegt Van der Vaart bij de NOS.

"Ik vind het echt ongelooflijk. Als je die tweede helft ziet, in een halve finale, en dan zo'n luizenploeg. Zulke topspelers in het veld en ze hebben denk ik een halfuurtje goed gespeeld. Ga dan door, laat dan zien dat je de beste bent", aldus Van der Vaart over de Engelsen. "Op een gegeven moment voelde je gewoon dat Nederland beter en beter werd. We kwamen er steeds meer uit. We hadden twee, drie mogelijkheden als ze het wat beter uitspelen. En dan in de laatste seconde..."

Van der Vaart verwijt Stefan de Vrij niets. "Hij speelde een wereldpartij. Je speelt tegen kwaliteit daar voorin. Het was dat ene moment. Het is echt heel goed gedaan door Watkins."