Koeman over Oranje en uitschakeling

Koeman benadrukt 'geweldig EK' Oranje: 'Dit is de selectie, alles eruit gehaald'

10 juli om 23:40

Ronald Koeman vindt niet dat hemzelf of zijn elftal iets te verwijten valt na de uitschakeling van Oranje tegen Engeland. De bondscoach insinueert, zonder mensen te willen afvallen, dat er niet meer in deze selectie zit dan wat ze nu gepresteerd hebben.

Na de wedstrijd sprak Koeman zijn selectie kort toe. "Helaas heeft het niet zo mogen zijn", steekt Koeman van wal. "We kunnen onszelf niets verwijten. Ik ben trots. Het was vanavond weer moeilijk soms. Engeland was soms beter. Dan waren ze vaster aan de bal. We zijn erin blijven geloven. We hebben daarna beter gespeeld. We stonden beter. Engeland viel terug in de oude vorm van het toernooi. Ik had het gevoel dat we hem misschien gingen maken. Ook bij een verlenging zou ik mijn geld inzetten op onszelf. Helaas."

Koeman concludeert dat er simpelweg niet meer in zat dan de halve finale van het EK. "Dat is totaal niet om wie dan ook af te vallen”, aldus de oefenmeester. “Dit is de selectie. Daar hebben we het maximale uitgehaald. Dat is heel veel geweest. Daar moet je de vinger op leggen. Niet op dat er mindere momenten zijn geweest. Men mag blij zijn met dit elftal. Alles wat de andere richting opgaat, daar ben ik het niet mee eens."

Over de scheids is Koeman niet te spreken na een aantal discutabele beslissingen. "Ik ben geen fan van de scheids. Laten we het niet over hem hebben." Er overheerst vooral teleurstelling bij de bondscoach. "Je speelt een halve finale. Het lag heel dicht bij elkaar. Dan is de teleurstelling groot. Zeker op het moment dat het gebeurd is. Ik denk dat iedereen trots mag zijn op dit elftal. Dat blijkt wel uit het grote aantal supporters dat hier is geweest en ons gesteund heeft. Het is, hoe pijnlijk het moment nu ook is, een geweldig toernooi geweest."