Aké teleurgesteld en trots na uitschakeling op EK

Realistische Aké prijst Engeland: 'Geweldige goal, maar lastig te accepteren'

11 juli om 00:17
Laatste update: 11 juli om 01:19

Nathan Aké noemt de EK-uitschakeling van Oranje 'heel moeilijk te accepteren'. De verdediger die in Engeland speelt geeft de tegenstander pluimen vanwege de mooie winnende goal, maar uiteraard overheerst de teleurstelling.

"Dit is heel moeilijk. Wij dachten natuurlijk ook aan een verlenging, maar één geweldige goal van Engeland deed ons de das om. Dat is hard om te accepteren", concludeert Aké tegenover beIN Sports over het duel met Engeland. "Ook een aantal teamgenoten spelen voor Engeland. Ik wens ze al het beste toe, maar voor ons is dit moeilijk te accepteren."

Toch kan Aké ook al trots uitspreken over zijn teamgenoten en de fans. "Ik ben vooral trots op ons team en de spelers. We hebben veel jonge spelers, maar ook een aantal met veel ervaring. Daardoor geloofden we erin dat we ver konden komen. De fans waren fantastisch. Het is heel hard, want we wilden de fans en onszelf belonen met de finale. We hebben zo hard ons best gedaan, maar het mocht niet zo zijn."

Voor Aké is het toernooi in Duitsland wel een goede basis geweest voor de toekomst. De verdediger blijft strijdbaar voor komende EK’s en WK’s. "Op dit toernooi kunnen we voortborduren. Niet veel mensen hadden verwacht dat we hier zouden staan, dus we moeten nu herstellen en dan doen we volgende editie weer mee met een beetje meer ervaring."