Kraay voorspelt toptransfer Schouten naar City

Kraay roemt 'Guardiola-voetballer' van Oranje: 'Goed en slecht nieuws voor PSV'

11 juli om 01:00

Jerdy Schouten gaat deze zomer een absolute toptransfer maken. Dat is de stellige overtuiging van Hans Kraay junior, die dit EK onder de indruk is geraakt van de controleur van het Nederlands elftal. Hij tipt hem zelfs bij Manchester City.

"Schouten was weer goed, hé", begint Kraay bij ESPN. De verslaggever denkt dat de 27-jarige middenvelder door zijn prestaties onhoudbaar is geworden voor PSV. "Laat ik het zo zeggen: Schouten is weg. Het zijn geen slaapmutsen, bij Manchester City, Liverpool en Arsenal."

Kraay benadrukt dat hij Schouten goed genoeg vindt voor een Europese topcompetitie. "Iemand die de bal never nooit aan de verkeerde kleur geeft. Hij is een typische Pep Guardiola-voetballer. Die Pep Guardiola heeft zitten watertanden het hele toernooi. Manchester City is een ploeg met tachtig procent balbezit, en Schouten heeft negentig procent balbezit. Die gaan hem ophalen", voorspelt het ESPN-boegbeeld.

Schouten ligt nog tot medio 2028 vast bij PSV, dat hem een jaar geleden voor zo'n vijftien miljoen euro overnam van Bologna. "Het is slecht nieuws voor PSV, maar ook goed nieuws voor PSV. Want die gaan veertig tot vijftig miljoen vragen. Ik denk dat Schouten weg is."

Ook Pierre van Hooijdonk zei al dat interesse in Schouten niet kan uitblijven. De oud-spits vond de middenvelder de absolute uitblinker van Oranje dit EK.