Reijnders over Oranje, Nederland-Engeland

Reijnders sluit zich aan bij Koeman en is vol onbegrip: 'Helaas trapte hij erin'

11 juli om 10:15
Laatste update: 11 juli om 01:18

Tijjani Reijnders is net als de hele Oranje-selectie enorm teleurgesteld na de uitschakeling tegen Engeland (1-2). In gesprek met VoetbalPrimeur vertelt de middenvelder over de sfeer in de kleedkamer na afloop. Ook reageert hij op de opvallende uitspraken van bondscoach Ronald Koeman.

Frans Raaijmakers
DORTMUND

"We zitten vol in de teleurstelling", steekt Reijnders val wal in gesprek met deze website. "Dat blijft de aankomende dagen nog wel even zo. Uiteindelijk zal het gevoel wel plaatsmaken voor trots. Aankomende week ga ik terugkijken op het toernooi. Nu is het vooral heel erg balen." Reijnders is vooral trots op het team. "Zeker. We hebben het toch voor elkaar gekregen om het zo ver te schoppen. Hoe moeizaam het misschien in ook was in het begin. We hebben het tegendeel bewezen waar mensen ons hebben afgeschreven."

'Helaas trapte de scheidsrechter erin'
Oranje kwam via Simons op voorsprong, maar lang konden ze er niet van genieten. Scheidsrechter Felix Zwayer besloot na ingrijpen van de VAR de bal op de stip te leggen na een vermeende overtreding van Denzel Dumfries op Harry Kane. Reijnders vindt er het zijne van. "Als Denzel hem niet zou raken, dan zou die bal er alsnog niet invliegen. Kane doet het slim. Helaas trapte de scheidsrechter erin."

Reijnders merkte dat Oranje het moeilijk had in de eerste helft. De middenvelder moest zich melden bij Koeman voor een aantal tactische aanwijzingen. "In eerste instantie was het dat we niet te snel moesten doordekken op Declan Rice. Dan kwam Jude Bellingham vrij tussen de linies. Uiteindelijk hebben we het aangepast", doelt de middenvelder op de invalbeurten van Joey Veerman en Wout Weghorst.

'Dat maakt het extra zuur'
"Toen Joey erin kwam, hadden wij ook een blok op het middenveld. Daardoor kwamen we niet meer in ondertal. Daarna kregen we meer controle op het middenveld. Daardoor konden we ons eigen spel gaan spelen. Het is uiteindelijk balen dat je hem in de laatste minuut tegen krijgt. Dat is extra pijnlijk. Het was op basis van de tweede helft niet dat ik dacht: de Engelsen gaan een goal maken. Voorderest hebben ze ook niet veel gecreëerd. Dat maakt het op dat moment extra zuur."

Na de wedstrijd was het doodstil in de kleedkamer van het Nederlands elftal. "Nee, er werd niet veel gezegd na de wedstrijd", aldus Reijnders. "Dat zal morgen nog wel gebeuren. Uiteindelijk kunnen we wel trots terugkijken op dit toernooi. Niet veel mensen hadden verwacht dat we het zo ver zouden schoppen."

'Hebben zeker het maximale eruit gehaald'
Koeman concludeerde na afloop opvallend genoeg dat Oranje mag spreken van een geweldig EK. Volgens de bondscoach, die niemand persoonlijk wilde aanvallen, is dit simpelweg de selectie en volgens hem is het maximale eruit gehaald. "Ja, dat denk ik wel", reageert Reijnders. "Als je kijkt naar de landen die erin zaten. Dan hebben we zeker het maximale eruit gehaald."

De middenvelder van AC Milan heeft genoten van de Oranje-fans dit toernooi. Ook in Dortmund heerste weer een geweldige sfeer. "Het was geweldig om te zien. Je had dit na de wedstrijd met de fans willen vieren. Het mocht niet zo zijn. Ik had hier liever nog vier dagen gezeten."