Neville laat zich uit over penaltymoment tijdens Nederland - Engeland

'Als Engeland door deze beslissing werd uitgeschakeld, zou ik echt furieus zijn'

11 juli om 09:47

Gary Neville is niet te spreken over het oordeel van scheidsrechter Felix Zwayer om een penalty toe te kennen aan Engeland in het EK-duel met Nederland. De 85-voudig Engels international spreekt van een 'belachelijke beslissing'. 

Denzel Dumfries deed in het strafschopgebied een poging om een schot van Harry Kane te blokken, maar hierbij raakte de vleugelverdediger de voet van de spits. Na een ingreep van de VAR besloot Zwayer de bal op elf meter te leggen. "We hebben genoeg slechte beslissingen tegen ons gehad in de laatste twintig, dertig, veertig jaar. We zitten nu in positie waar er een beslissing in ons voordeel is uitgekomen, denk ik", begint Neville bij Sky Sports.

De voormalig rechtsback bekijkt het veelbesproken moment vervolgens vanuit het perspectief van de verdediger. "Denemarken ging er een paar weken geleden bijvoorbeeld uit door een belachelijke handsbal", aldus Neville. "Het moet toegestaan zijn om als verdediger een poging te kunnen doen om in het strafschopgebied een bal te blokken in de lucht."

"Als Engeland door deze beslissing werd uitgeschakeld op het EK, zou ik echt furieus zijn", gaat Neville verder. "Uiteindelijk is Nederland mede hierdoor uitgeschakeld en daarom praten wij er (in Engeland, red.) niet zoveel over. Als ik kijk vanuit het voetbalperspectief was het bij lange na geen penalty. Het was een belachelijke beslissing."