Southgate: 'Engeland verdiende zege op Oranje'

Southgate dolblij na zege op Oranje: 'We speelden zó goed, we verdienden de zege'

11 juli om 10:26

Gareth Southgate verkeert in jubelstemming na de late zege van Engeland op Oranje in de halve finale van het EK. De bondscoach van The Three Lions noemt de late 2-1 van Ollie Watkins bovendien dik verdiend.

Engeland staat voor het tweede EK op rij in de finale. Zondag wacht een krachtmeting met Spanje in Berlijn, nadat het Nederlands elftal in de absolute slotfase over de knie werd gelegd. Southgate noemt het zijn beste prestatie tot dusver met de nationale ploeg. "Dit moet wel de beste prestatie zijn. Het is weer een mijlpaal, maar de manier waarop we speelden, we speelden de hele wedstrijd zó goed", reageert de keuzeheer bij ITV.

"Het was een ingewikkelde wedstrijd, zij bleven veranderen en wij moesten reageren. Maar we hebben ze de hele avond problemen bezorgd en het einde is zo speciaal voor het team", stelt Southgate, die blij is met zijn invallers. "Het belangrijkste is dat de hele selectie klaar is om in te vallen. We brengen veel tijd door met die jongens (de wisselspelers, red.), en ik ben zo blij voor Ollie", prijst hij de matchwinner.

Southgate zag in de tweede helft namelijk wel dat Engeland het wat lastiger kreeg met Oranje. "We voelden, qua energie, dat we wat druk begonnen te verliezen. Ollie kan goed druk zetten en heeft die loopacties achter de laatste linie. We dachten dat het een goed moment was om hem te proberen."

Die keuze pakte uitstekend uit. "We verdienden het om te winnen. We waren erg flexibel in onze formatie, we moesten ons de hele tijd aanpassen en de spelers namen zoveel goede beslissingen", jubelt Southgate.