Perez en Kwakman wijzen Oranje-uitblinkers aan

Perez wijst Oranje-uitblinkers aan: 'Zij hebben het meeste impact gehad'

11 juli om 10:51
Laatste update: 11 juli om 15:17

Kenneth Perez heeft een viertal Oranje-spelers zien uitblinken bij het Nederlands elftal tijdens het EK in Duitsland. Volgens de analist hadden Wout Weghorst en Bart Verbruggen het meeste impact en daarnaast speelden Stefan de Vrij en Jerdy Schouten 'een heel goed EK'.

Bij ESPN wordt aan Perez en Kees Kwakman gevraagd wie bij Oranje het meeste indruk hebben gemaakt op het EK. "Schouten, de vervanger van Frenkie, heeft een heel goed toernooi gespeeld", reageert laatstgenoemde. "Ook tegen Engeland was hij de beste man. Hij had één mindere pot tegen Oostenrijk, maar toen was iedereen ondermaats."

"Individueel hebben Weghorst en Verbruggen de meeste impact gehad op dit Nederlands elftal", vindt Perez, die ook twee andere spelers zag uitblinken bij Oranje. "De Vrij en Schouten hebben ook een heel goed EK gespeeld."

Ten slotte komt de rol van Weghorst ter sprake. De spits speelde een belangrijke rol op het eindtoernooi als invaller. "Weghorst is geliefder dan ooit in het Nederlands elftal. Niemand heeft gezegd: kunnen we niet toch Luuk de Jong even bellen?", besluit Perez.