'Go Ahead ziet Rommens naar club Pascal Jansen gaan'

'Sportieve aderlating Go Ahead: Pascal Jansen gaat met steunpilaar aan de haal'

11 juli om 12:54
Laatste update: 11 juli om 15:14

Een sportieve aderlating voor Go Ahead Eagles twee weken voor het tweeluik met SK Brann in de voorrondes van de Conference League. De Deventenaren zien Philippe Rommens de overstap maken naar Ferencváros, meldt Voetbal International.

De interesse van de Hongaarse topclub, waar Pascal Jansen sinds kort de trainer is, kwam een week geleden naar buiten. Nu nadert de transfer zijn voltooiing. De 26-jarige Belgische middenvelder stond donderdag al niet meer op het trainingsveld van Go Ahead, weet VI. Hij had nog een eenjarig contract in De Adelaarshorst, waardoor de Eredivisie-club nog een transfersom aan hem verdient.

Drie jaar geleden maakte Rommens transfervrij de overstap van TOP Oss naar Go Ahead. In de Adelaarshorst is het opleidingsproduct van PSV uitgegroeid tot een belangrijke kracht. Afgelopen seizoen was Rommens goed voor vijf goals en zes assists in 25 wedstrijden over alle competities.

De timing is voor Go Ahead zeker niet ideaal. De club raakte ook trainer René Hake en steunpilaar Bas Kuipers al kwijt. De nieuwe coach Paul Simonis moet zijn ploeg snel klaarstomen voor de clashes met SK Brann. Het eerste duel is op 25 juli in Deventer. De return in Noorwegen volgt een week later.

Jansen kan bij Ferencváros al beschikken over Myenty Abena (ex-De Graafschap) en Mats Knoester (voormalig Heracles Almelo). De Hongaren komen op 23 juli in actie in de tweede kwalificatieronde van de Champions League.