Fransman Letexier fluit EK-finale

UEFA stelt Fransman aan voor EK-finale tussen Spanje en Engeland

11 juli om 13:18
Laatste update: 11 juli om 22:01

François Letexier is komende zondag de scheidsrechter tijdens de EK-finale tussen Spanje en Engeland. De 35-jarige Fransman is door de UEFA aangesteld voor de apotheose van het eindtoernooi in Duitsland.

Letexier floot dit EK al drie wedstrijden. In de groepsfase had hij de leiding over Kroatië - Albanië (2-2) en Denemarken - Servië (0-0). In beide duels deelde hij vier gele kaarten uit. Vervolgens floot hij in de achtste finales al de ontmoeting van Spanje met Georgië (4-1). In die confrontatie gaf hij twee keer geel. Zondag moet Letexier dus opnieuw een treffen van La Roja in goede banen leiden.

Letexier is sinds 2017 internationaal scheidsrechter. Tijdens de Champions League-finale tussen Real Madrid en Borussia Dortmund deed hij nog dienst als vierde official. Zelf floot hij één keer een eindstrijd, die om de Europese Super Cup tussen Manchester City en Sevilla in 2023.

De Franse leidsman wordt zondag in de EK-finale bijgestaan door zijn landgenoten Cyril Mugnier en Mehdi Rahmouni. De Pool Szymon Marciniak was ook in de race om de eindstrijd te fluiten, maar hij is aangesteld als vierde official. Jérôme Brisard, eveneens Fransman, is de VAR.