'Barça maakt zich zorgen om enkel De Jong'

'Barça vreest ingrijpend scenario: zorgen om gezwollen enkel Frenkie de Jong'

11 juli om 13:35
Laatste update: 11 juli om 22:01

De enkelblessure van Frenkie de Jong baart FC Barcelona zorgen. De 27-jarige middenvelder meldde zich woensdag, tijdens de start van de voorbereiding, bij de Catalanen, maar foto's van zijn opgezwollen enkel baren opzien.

De Jong liep de blessure in april op, toen hij per brancard het veld moest verlaten in El Clásico tegen Real Madrid. De spelbepaler moest al een streep zetten door het EK met Oranje, maar het is ook nog onduidelijk wanneer Barça weer over hem kan beschikken. Bijna drie maanden later zijn de 'ontstekingen nog aanzienlijk', stelt Diario SPORT. De Jong onderging woensdag daarom meerdere fysieke testen.

De La Liga-grootmacht wil in de komende dagen onderzoeken in hoeverre de gekwetste enkel van De Jong belast kan worden. Daarbij liggen er twee scenario's op tafel. In het eerste geval reageert de ex-Ajacied goed op de testen, waardoor zijn revalidatie op de huidige weg kan worden voortgezet. Barça hoopt dat hij dan gedurende het voorseizoen kan aansluiten bij de selectie van coach Hansi Flick.

Het tweede scenario is een stuk ingrijpender. Als de rechterenkel van De Jong tekenen van instabiliteit vertoont, dan dreigt hij geopereerd te moeten worden. Dan zou hij nog enkele maanden buitenspel staan. Hij mist dan in ieder geval de seizoenstart.