Sneijder reageert op witwas-beschuldigingen

Sneijder 'diep geraakt' door witwas-beschuldigingen uit 'tweede thuisland' Turkije

11 juli om 17:20
Laatste update: 11 juli om 18:48

Wesley Sneijder ontkent banden te hebben met de internationale misdaadorganisatie Comanchero. Ook is hij naar eigen zeggen niet betrokken geweest bij het witwassen van geld. Sneijder zou volgens MASAK, een Turkse financiële inlichtingendienst, een 'geheime partner' van Comanchero zijn. Dat meldden verschillende Turkse media.

Volgens het rapport van MASAK zou Sneijder aandelen in een bedrijf hebben dat is betrokken bij de witwaspraktijken van Comanchero. Ook dook zijn naam op in documenten tussen 2013 en 2017.

Via Instagram laat Sneijder in het Turks van zich horen. De middenvelder maakt duidelijk dat 'deze berichten niet de waarheid weerspiegelen'. 'Hoewel ik bekend ben met het genoemde bedrijf via enkele tussenpersonen en instellingen in het verleden, heeft het personeel van dit bedrijf zich aan mij gepresenteerd als een zeer goed bedrijf en hebben ze mijn vertrouwen gewonnen', klinkt het.

'Vervolgens heb ik op een legale en transparante manier aandelen gekocht in het genoemde bedrijf, met alle details gedocumenteerd', vervolgt Sneijder. 'Echter, sinds de tijd dat ik de aandelen heb gekocht, heb ik geen winst gemaakt en integendeel, verlies geleden. Ik heb geen opmerkingen gemaakt over het management van dit bedrijf. Er is ook geen beschuldiging tegen mij ingediend door een gerechtelijke instantie met betrekking tot deze zaak.'

Het feit dat er nu nieuwsberichten over hem rondgaan in zijn 'tweede thuisland' Turkije, heeft Sneijder 'diep geraakt'. 'Woorden zoals 'zwart geld' moeten niet aan mijn naam gekoppeld worden. Ik wil het publiek laten weten dat de verspreide nieuwsberichten absoluut niet de waarheid weerspiegelen en dat ik juridische stappen zal ondernemen tegen de verkeerde informatie. Ik wil de Nederlandse en Turkse bevolking, en vervolgens het hele publiek, met respect informeren.'

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!