Nigeria weer naar Olympische finale

19-08-2008 15:58

België mocht ongeveer zestig minuten hopen op een beter resultaat. Nigeria was in de achttiende minuut op een 1-0 voorsprong gekomen door een treffer van Adefemi, maar daarna kreeg ook België kansen. Kort na rust werd de lat geraakt.

De 2-0 van Ogbuke zorgde voor de beslissing. De spits van het Duitse
Hoffenheim tikte in de zestigste minuut binnen uit een strakke voorzet van de rechterkant en zorgde in de 73e minuut ook voor 3-0 door vanaf de rand van het zestienmetergebied verwoestend uit te halen. Zes minuten later was ook Okonkwo succesvol met een schot van afstand.

Pas kort voor tijd deden de Belgen wat terug. Laurent Ciman schoot een fraaie vrije trap tegen de touwen, maar verder kwamen onze zuiderburen niet meer. Nigeria gaat terecht door naar de finale en gaat voor de tweede keer in zijn historie voor goud.

Door de nederlaag tegen Nigeria is België veroordeeld tot het spelen van de troostfinale. Deze staat vrijdag op het programma in Shanghai. De tegenstander komt uit de andere halve eindstrijd. Deze gaat tussen Brazilië en Argentinië.