Onfortuinlijk Twente onderuit in Frankrijk

19-09-2008 01:00

En dat terwijl het allemaal zo voortvarend begon voor de mannen van Steve McClaren. FC Twente kwam na 13 minuten op voorsprong. Romano Denneboom kopte de bal fraai achter doelman Nicolas Douchez, uit een voorzet van de sterk beginnende Eljero Elia. Geheel onverwacht kwam de snelle treffer in het Stade de la Route Lorient niet. In de openingsfase hadden de Enschedeërs het initiatief. Dat gebeurde met rustig en technisch verzorgd spel.

Tegen de wat behoudend beginnende Fransen nam de Nederlandse formatie van de Engelsman McClaren geen overdreven risico's. Wel viel FC Twente aan waar het kon. De opstelling had ook een offensief karakter; drie spitsen, met aanwinst Kenneth Perez kort daar achter. Probleem was wel het ontbreken van het geschorste aanspeelpunt Blaise N'Kufo. Centraal in de aanval had het Oostenrijkse talent Marko Arnautovic het moeilijk.

De beloning voor Twente's durf kwam in de vorm van de score van Denneboom. Maar evenals in de twee voorgaande competitieduels tegen Roda JC en NEC (beide eindigend in 1-1) konden de Enschedeërs de voorsprong niet vasthouden. Stade Rennes kwam uit een spelhervatting op gelijke hoogte. Stephane M'Bia kopte raak uit een hoekschop, waarbij keeper Sander Boschker werd verrast door de vlak voor hem op stuiterende bal.

Daarvoor had de thuisclub nauwelijks mogelijkheden gehad. Vrije verdediger Rob Wielaert behield bij Twente achterin voortdurend het overzicht. Voor hem waren Edson Braafheid en Douglas uiterst attent in de één-tegen-één-duels.

Onmiddellijk na de rust brak voor FC Twente een moeilijke fase aan. Veelvuldig balverlies leidde tot aanhoudende druk van Franse kant. De treffer van Carlos, Bocanegra, in de 49e minuut, was daarvan een gevolg. Ook dit doelpunt kwam voort uit een spelhervatting.