El Ahmadi: Er zit veel kwaliteit in de selectie

El Ahmadi: "Er zit veel kwaliteit in de selectie"

04-10-2008 10:54

"Feyenoord heeft gewoon fantastische voetballers. Er zit veel kwaliteit in deze selectie. Dat hebben we in Zweden laten zien. Met name de jonge spelers, die door de vele blessures het team moeten dragen, verdienden een groot compliment", zegt El Ahmadi tegenover het AD.

De voormalig FC Twente-speler keek met bewondering naar de manier waarop de jeugdige Feyenoord-spelers voetbalden. "Ik vind het knap van die jongens dat ze na een moeilijke start in de UEFA Cup en de competitie zon wedstrijd op de mat hebben gelegd. Als je dat kunt, ben je mentaal wel ver. Deze jonge groep heeft heel wat over zich heen gekregen, maar heeft zich niet gek laten maken."

Het duurde lang voordat El Ahmadi zijn debuut kon maken. Een liesbreuk hield hem aan de kant, maar volgens trainer Gertjan Verbeek hiel de ramadan ook niet echt mee. "Er zit wel een kern van waarheid in wat de trainer daarover heeft gezegd, maar aan de andere kant heb ik ook veel kracht uit de ramadan gehaald. Sinds dinsdag mag ik weer gewoon eten. Je kunt zeggen dat de ramadan net op tijd is afgelopen."

De Marokkaan had overigens van zijn eetpatroon afgeweken voor het duel met Kalmar FF. "Voor de wedstrijd in Zweden had ik wel een uitzondering gemaakt. Als de ramadan nog niet afgelopen was geweest, dan had ik denk ik niet gevast. Er bestaan uitzonderingen. Als je net terug bent uit je revalidatie en je moet zon belangrijke wedstrijd spelen, red je het niet als je niet eet."

Na zijn invalbeurt in Zweden denkt El Ahmadi enkel vooruit. Hij wil zich gaan bewijzen in Rotterdam. "Ik denk dat ik een redelijke indruk heb achtergelaten. Het voelt goed om in zo?n belangrijke wedstrijd in te vallen. Het is nu aan mij om de lijn door te trekken. Het belangrijkste voor mij en het team is dat we deze ronde zijn doorgekomen."