Rooney: Hier kunnen we trots op zijn

Rooney: "Hier kunnen we trots op zijn"

21-12-2008 17:02

"We zijn gewoon het beste clubteam ter wereld", jubelde Rooney. "Hier kunnen we trots op zijn, zeker nadat we bijna de hele tweede helft met een man minder hebben gespeeld."

Trainer Sir Alex Ferguson kon zijn geluk niet op. "Ik ben heel erg blij met deze prestatie, ondanks het feit dat we in de eerste helft veel kansen missen. Na de rode kaart hebben we geduldig gespeeld en zo een tegendoelpunt voorkomen. Door de man-minder-situatie was het een zware wedstrijd, maar dankzij een fantastische teamprestatie is het ons gelukt."

"Hopelijk geeft het winnen van de titel ons een duwtje in de rug voor de rest van het seizoen", vervolgt Ferguson, die nog een compliment over had voor Rooney. "De ereprijs 'Speler van het toernooi' komt hem volledig toe. Hij speelde fantastisch, maakte een geweldige goal en bewees over buitengewone kwaliteiten te beschikken."

Edwin van der Sar had het voorafgaand aan de finale al over het completeren van zijn cv. In de slotfase onderscheidde de goalie zich nog maar eens in het United-doel. De sluitpost, die met Ajax al eens de wereldbeker won, kreeg in de 89e minuut nog net een vingertop achter een bal die door Alejandro Manso werd ingeschoten.

"Het blijft iets aparts. Twee keer de Champions League winnen en twee keer de wereldbeker, dat maakt een cv wel compleet'', zei Van der Sar voor de tweestrijd.