Ajax-spits Bodul ziet dat hij het niveau aankan

Ajax-spits Bodul ziet dat hij het niveau aankan

21-02-2009 11:24

"Ik had het niet verwacht", zegt de spits als hij eerst nog even terugkijkt naar zijn debuut in het Gelredome tegen Vitesse. "Het was echt een mooi gevoel, ook voor mijn familie. Zo?n mededeling van een trainer als Van Basten, daar droom je van."

In de Klassieker bleef Bodul de hele wedstrijd op de bank. Tegen FC Volendam hoopt hij weer op speelminuten, zo zegt Bodul op de website van de Amsterdammers. "Het zou een perfecte wedstrijd zijn, waarin een spits veel kan scoren. Aan de andere kant mag je clubs nooit onderschatten. Dat zag je ook in het bekertoernooi."

Onlangs maakte Bodul zijn debuut voor Jong Kroatië, maar een definitieve keuze voor zijn interlandcarrière heeft de aanvaller nog niet gemaakt. "Ik ben in Bosnië geboren en in 1993, toen de oorlog in Kroatië aan de gang was, gevlucht naar Oostenrijk. Ik heb een Oostenrijks paspoort en ben in Wenen opgegroeid. Ik moet nog steeds kiezen, maar mijn hart ligt bij Kroatië. Ik vind het altijd gezellig als ik in mijn eigen taal kan praten."

De laatste weken ging het goed met Bodul. Nu Dario Cvitanich weer fit is hoopt de Ajacied toch nog bij de eerste selectie te blijven. "Ik ben een voetballende spits die een neusje voor de goal heeft. Ik moet me alleen met niemand vergelijken. Ik moet nog een beetje wennen, maar ik zie wel dat ik het niveau aankan. Ik ben heel tevreden hier bij Ajax. Vanaf jonge leeftijd droom ik al van deze club. Ik probeer deze lijn voort te zetten."