Groep C: Elia en Berg helpen HSV aan zege

02-10-2009 01:04

HSV nam in eigen huis al in de eerste helft een voorschot op de zege. Marcus Berg schoot na vijf minuten spelen diagonaal de openingstreffer tegen de touwen: 1-0. Zeven minuten later was de Zweed opnieuw trefzeker. Ditmaal knikte hij hard en onhoudbaar voor doelman Vincent Enyeama binnen.

Middels Itay Schechter deed Hapoel Tel Aviv kort voor rust nog wel iets terug, maar het was Eljero Elia die enkele minuten na de aansluitingstreffer de kroon op zijn goede eerste helft zette. Nadat Berg handig ruimte maakte voor de Nederlander, schoot Elia via de onderkant van de lat de 3-1 binnen. Even daarvoor stond diezelfde lat Elia nog in de weg.

Waar HSV dacht de zege op zak te hebben waren het de bezoekers die uit de startblokken schoten in de tweede helft. Middels Samuel Yeboah bracht Hapoel de spanning terug in het duel. Zé Roberto maakte tien minuten voor tijd aan alle onzekerheid een eind: 4-2.

Celtic - Rapid Wien 1-1

Nikica Jelávic legde Celtic Park al na vier minuten het zwijgen op door na een snelle uitbraak de 0-1 aan te tekenen. Lang mochten de Oostenrijkers niet genieten van de voorsprong. Scott McDonald maakte nog binnen het kwartier gelijk: 1-1. Dit zou ook de eindstand blijken.

Met het gelijkspel schieten de Schotten niet veel op. Het eerste duel met Hapoel Tel Aviv ging immers verloren, waardoor de schamele oogst na twee duels slechts één punt betreft. Rapid Wien gaat aan kop in Groep B. De Oostenrijkers verzamelden in twee duels vier punten, één meer dan HSV.