Pompey pakt eerste punten, Lange Jan trefzeker

03-10-2009 19:57

Na negentien minuten zette Portsmouth de enige goal van de wedstrijd op het scorebord. Kevin-Prince Boateng zette vanaf rechts prima voor en Hassan Yebda kopte hard binnen achter doelman Wayne Hennessey.

Wolverhampton was nadien de bovenliggende partij, maar met pijn en moeite wist Pompey de zege over de streep te trekken. Daardoor heeft de nummer laatst aansluiting met de concurrentie.

Bolton W'drs-Tottenham Hotspur 2-2
In een vermakelijk duel in het Reebok Stadium kregen beide partijen met een punt waar zij recht op hadden. Al was Tottenham in de slotfase enkele malen dichtbij een winnende treffer.

Ricardo Gardner zette Bolton vroeg op voorsprong na een kluts voor het doel van Tottenham. Voor rust kwam de club uit Londen weer op gelijke hoogte. Peter Crouch bediende Nico Kranjcar die vanaf een meter of tien hard raakvuurde.

Twintig minuten voor tijd nam Bolton opnieuw de leiding toen aanvoerder Kevin Davies een mooie aanval van dichtbij afrondde. Vier minuten later tekenden The Spurs echter voor het slotakkoord: Vedran Corluka kopte een corner van Kranjar binnen.

Hull City-Wigan Athletic 2-1
Mede dankzij een doelpunt van Jan Vennegoor of Hesselink neemt Hull City even afstand van de gevarenzone. Het is pas de tweede zege van het seizoen voor de gekwelde Tigers.

Lange Jan scoorde zijn doelpunt een kwartier na rust. Bij de eerste paal kopte hij een corner van Dean Marney tegen de touwen. Acht minuten daarna brak Kamil Zayatte door op rechts en hij bediende Geovanni op maat: 2-0.

Kort voor tijd maakte Scott Sinclair het nog spannend toen hij bij de rebound alert was. Een punt wist Wigan echter niet meer te behalen.

Burnley-Birmingham City 2-1
Burnley blijft in eigen huis ijzersterk presteren. Dankzij een 2-1 zege op medepromovendus Birmingham City nestelen The Clarets zich in het linkerrijtje.

Kort na rust kwam Burnley na een prima counter op voorsprong. Tyrone Mears kon vanaf rechts aangeven op Steven Fletcher die Joe Hart van dichtbij verschalkte.

Een halfuur voor tijd besliste Burnley het duel via verdediger André Bikey. Na een mooie combinatie met David Nugent schoot hij van dichtbij de 2-0 binnen. Sebastian Larsson redde namens Birmingham de eer, maar het mocht niet meer baten.