Ook assistent Jans vertrekt bij FC Groningen

Ook assistent Jans vertrekt bij FC Groningen

23-11-2009 17:27

Algemeen directeur Hans Nijland laat maandag op de officiële website van de club weten dat FC Groningen er voor kiest om volgend seizoen met een geheel nieuwe technische staf aan de slag te gaan. "Nadat Ron Jans ons had laten weten aan zijn laatste seizoen bezig te zijn bij FC Groningen, hebben wij nagedacht over de vorming van de toekomstige staf. Wij vinden dat dit het moment is daar een nieuwe invulling aan te geven", aldus Nijland.

"Raymond Libregts heeft vijf jaar lang een uitstekend duo gevormd met Jans. Die samenwerking was prima. We gaan de komende periode uitgebreid benutten om te kijken hoe we nu verder gaan", zegt Nijland. Libregts zag de 'bui' al even hangen. "Na de aankondiging van Ron dat hij zou gaan vertrekken, had ik wel verwacht dat mijn verbintenis niet zou worden verlengd. Mijn positie was toch een beetje gekoppeld aan die van Ron."

"Ik heb vijf jaar lang heel goed met Ron samengewerkt", gaat Libregts verder. "Indien het mogelijk is willen we die samenwerking elders gaan voortzetten, maar we hebben geen 'verplichting' naar elkaar toe. Net als Ron zal ook ik nu op zoek gaan naar een nieuwe baan. Wat dat betreft is het goed dat die duidelijkheid er nu al ligt."

"Ik heb een hele mooie periode, bij een hele mooie club meegemaakt. Ik heb vijf jaar lang met heel veel plezier bij FC Groningen gewerkt en in die periode zijn we ook succesvol geweest. Dat zijn mooie herinneringen. Nu is het aan ons om een mooi slotakkoord te geven aan het aanstaande afscheid", besluit de assistent.