ADO ontslaat Wetzel op staande voet

ADO ontslaat Wetzel op staande voet

22-12-2009 21:19

Dat nieuws brengt de club via haar officiële website naar buiten. "Met zijn uitlatingen in een publicatie van De Volkskrant van afgelopen zaterdag heeft André Wetzel de spelers, trainer, supporters, directie, Raad van Commissarissen alsmede ADO Den Haag als geheel in diskrediet gebracht", luidt de reden voor het ontslag.

"Na de publicatie heeft ADO Den Haag de technisch directeur direct geschorst. Vervolgens is nader onderzoek gedaan en advies ingewonnen", legt ADO de besluitvorming tot het ontslag van de technisch directeur uit.

"Dat onderzoek heeft opgeleverd dat Wetzel zijn uitlatingen doelbewust heeft gedaan en dat hij voor het overige de statutaire directie en Raad van Commissarissen onjuist en onvolledig heeft geïnformeerd en instructies naast zich heeft neergelegd. Dat maakte dat ADO Den Haag geen andere keus had dan Wetzel op staande voet te ontslaan."

Wetzel klaagde in het dagblad openlijk over de terugkeer van Ricky van den Bergh bij de selectie. Buiten zijn medeweten om was de aanvaller weer in de hoofdmacht opgenomen. Voor Wetzel reden flink uit te halen naar de clubleiding, die dat duidelijk niet pikte.

"Niemand is groter dan de club. Voor alle werknemers van ADO Den Haag geldt dat zij zich altijd aan afspraken moeten houden en het clubbelang voorop moeten stellen", legt Henk Jagersma, voorzitter van de Raad van Commissarissen uit.