Benitez: FA Cup van groot belang voor Liverpool

Benitez: "FA Cup van groot belang voor Liverpool"

Gepubliceerd: vrijdag 1 januari 2010 om 12:48vr 01-01-2010 om 12:48

Liverpool werd reeds uitgeschakeld in de Champions League en kent in de Premier League een grote achterstand op koploper Chelsea. Door het winnen van de FA Cup hoopt Benítez nog iets van het seizoen te maken. Wel zal de club komend weekend dan eerst af moeten rekenen met Reading.

"De FA Cup is altijd al een belangrijk toernooi geweest, maar je weet dat als je uitgeschakeld bent in de Champions League supporters hun vizier dan richten op andere prijzen. De FA Cup is heel, heel belangrijk voor ons", zegt de Spanjaard in The Daily Mail.

"We willen de volgende ronde behalen, zo ver reiken als we kunnen. Hoe we dat gaan doen besluiten we na de laatste trainingssessie. We moeten even bekijken hoe de spelers er voor staan, wie er fit zijn en wie niet. Maar waarschijnlijk veranderen we niet veel", geeft Benítez te kennen.

"We weten dat na de FA Cup Tottenham Hotspur wacht in de competitie. Maar dat duel volgt pas acht dagen na de bekerwedstrijd. We hebben dus tijd om te herstellen. We kunnen eventueel een sterk elftal het veld insturen tegen Reading."

Van onderschatting is geen sprake, ook al komt Reading een divisie lager uit dan Liverpool. "Iedereen wil de FA Cup winnen. Het is van belang om alles goed te doen. Het is een grote competitie. We moeten er voor zorgen dat we er klaar voor zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws