Tiental van Stoke in slotfase langs Portsmouth

20-02-2010 23:21

Quincy Owusu-Abeyie stond aan de basis van de 1-0 van Portsmouth in de 35ste minuut. De aanvaller liet twee verdedigers zijn hakken zien aan de linkerkant en vuurde na een combinatie met Jamie O'Hara hard op doel. Zijn inzet werd nog gered, maar in tweede instantie schoot Frederic Piquionne alsnog raak.

Vijf minuten na rust kwam Stoke op gelijke hoogte. Een goede hoekschop van Whelan werd binnengekopt door Robert Huth (rechts op foto), die weinig te duchten had van zijn directe tegenstander Marc Wilson.

Een kwartier voor tijd moest Stoke City met tien man door nadat Andy Wilkinson zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Waar Portsmouth op zoek ging naar de 2-1, viel het doelpunt aan de andere kant. In de negentigste minuut kopte invaller Salif Diao hard binnen uit een voorzet van Ricardo Fuller.