VDV: Mee leren leven dat ik nooit onomstreden ben

VDV: "Mee leren leven dat ik nooit onomstreden ben"

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2010 om 09:30do 17-06-2010 om 09:30

Van der Vaart werd maandag tijdens de eerste wedstrijd tegen Denemarken na een uur gewisseld. Tot dan toe wist de Real Madrid-speler zijn stempel nog niet op het spel van Oranje te drukken. Zaterdag tegen Japan krijgt Van der Vaart naar alle waarschijnlijkheid een herkansing op de linksbuitenpositie.

"Ik denk er nu niet aan, dat ik op de bank zou kunnen zitten", zegt Van der Vaart in gesprek met De Telegraaf. De middenvelder vreest ook niet voor zijn plek als Robben weer fit is. "Hij moet eerst terugkomen en dan een basisplaats verdienen. Bovendien heeft hij bij Real Madrid en Bayern München anderhalf jaar aan de rechterkant gespeeld."

Van der Vaart is niet 'happy' met de kritiek die hij kreeg te verwerken na het eerste groepsduel. "Ik herken dat de onvrede zich op mij toespitst. Als het hele elftal ondermaats presteert, heeft Van der Vaart het gedaan. Je wordt er hard van als alle mensen aan je twijfelen", zegt de spelverdeler.

"Maar het frustreert wel. Ruud Gullit zei als analist op ESPN zelfs dat Wesley Sneijder slecht was door mij. Dat gaat echt te ver, want tegen Hongarije vulde ik het op precies dezelfde manier in en liep het wel. Het is te gek voor woorden dat ik als enige niet slecht mag spelen."

"Ik zal ermee moeten leren leven, dat ik bij Oranje nooit onomstreden ben. Knokken hoort erbij. En ik moet ook heel eerlijk zijn, dat ik ondanks mijn 79 interlands nog steeds elke keer moet vechten om erin te staan. Dat is aan de ene kant wel gek als je zo'n goed seizoen bij Real Madrid hebt gespeeld. Maar aan de andere kant is er hier zó veel kwaliteit...", aldus Van der Vaart in De Telegraaf.

Lees meer over: Rafael van der Vaart

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws