Degelijk Brazilië heeft geen kind aan Chili

Degelijk Brazilië heeft geen kind aan Chili

Gepubliceerd: dinsdag 29 juni 2010 om 00:28di 29-06-2010 om 00:28

Uit een hoekschop kopte centrale verdediger Juan de bal in de 34e minuut knap achter doelman Claudio Bravo. Vier minuten later besliste Luis Fabiano met zijn derde doelpunt van het toernooi de wedstrijd. Brazilië toonde zich daarmee bijzonder effectief. Beide partijen waren tot de openingstreffer behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Ook na rust toonde het degelijk spelende Brazilië aan enorm doeltreffend te zijn. Robinho benutte na een uur spelen de eerste grote kans in de tweede helft.

De Braziliaanse bondscoach Dunga kan vrijdag niet beschikken over Ramires, die tegen Chili zijn tweede gele kaart van het toernooi kreeg. Ramires zou anders waarschijnlijk ook niet hebben gespeeld, omdat de verwachting is dat Felipe Melo dan is hersteld. Hij was, net als Elano, maandag niet beschikbaar door een enkelblessure.

Chili maakte in de groepsfase bij momenten een goede indruk op het WK. Het elftal van Marcelo Bielsa kon het Brazilië na het openingsdoelpunt niet meer lastig maken. Chili miste de geschorsten Gary Medel, Waldo Ponce en Marco Estrada.

Brazilië hoopt zich tegen Nederland te revancheren voor het WK van vier jaar geleden in Duitsland. Toen eindigde het toernooi voor de wereldranglijstaanvoerder na een nederlaag tegen Frankrijk in de kwartfinale.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws