De Jong: Dit is ons team en onze tijd

De Jong: "Dit is ons team en onze tijd"

Gepubliceerd: donderdag 8 juli 2010 om 10:59do 08-07-2010 om 10:59

"De energie die we ervan krijgen is positef", zo zegt De Jong in gesprek met Sky Sports. "Die teams hebben Nederland in het verleden op de kaart gezet, maar dat was 32 jaar terug. Dit is een nieuwe generatie. We kunnen de finale niet ingaan met herinneringen uit het verleden. Dit is ons team en onze tijd. Met alle respect, zij hebben hun tijd gehad."

De Jong moest de halve finale aan zich voorbij laten gaan door een blessure, en dat was niet makkelijk. "De zwaarste wedstrijd waar ik ooit bij betrokken ben geweest. Alle spelers in de kleedkamer bij elkaar zijn minder moe dan ik was. Ik was zo nerveus. Het missen van de halve finale op het WK door twee gele kaarten maakte het erg stressvol. Maar de jongens hebben het geweldig gedaan. Ze hebben het mogelijk gemaakt voor mij om een WK-finale te spelen."

De finale, met Spanje als tegenstander, staat zondag op het programma. De schorsing van De Jong is dan voorbij, waardoor hij naar alle waarschijnlijkheid om half negen aan de aftrap staat in het Soccer City Stadium in Johannesburg.

Lees meer over:Nigel de Jong

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws