Georgiër heeft grootse plannen met Vitesse

Georgiër heeft grootse plannen met Vitesse

16-08-2010 15:16

Zjordania werd maandag aan het publiek voorgesteld in Gelredome. Tevens vond de ondertekening van het contract plaats. Het optimisme viert hoogtij in Arnhem. Hoeveel Zjordania betaalt voor Vitesse werd niet bekendgemaakt.

Wel bevestigde de Georgiër dat hij ook met AZ en KV Mechelen om tafel heeft gezeten om te spreken over een overname. Schouten noemde de keuze van Zjordania voor Vitesse 'verstandig en begrijpelijk'. "We hebben namelijk een groter achterland en een mooier stadion dan AZ. Ik feliciteer hem met zijn keuze."

"Dit is de plek waar ik mijn ambities kan waarmaken", legt Zjordania uit waarom hij juist voor Vitesse koos. "We gaan, met de nieuwe eigenaar, vanaf nu voor de landstitel", sprak aftredend eigenaar Maasbest Schouten met een stalen gezicht.

"Dit is een feestdag voor Vitesse"

"Ik ben zelf maar kort eigenaar geweest van Vitesse en dat was ook de bedoeling. We hebben keihard gewerkt aan een permanente oplossing van de financiële problemen. De afgelopen seizoenen stonden in het teken van overleven en veel financiële en sportieve problemen. Het geduld van de fans is eindeloos op de proef gesteld. Er zit een mooie tijd aan te komen, en dat voelt goed om uit te spreken."

"Veel geld in het voetbal is bijna altijd een garantie voor succes. Maar Zjordania is meer dan geld. Hij heeft ons overtuigd van zijn voetbalhart. Hij is nu al één van ons, hij is een Vitessenaar. We gaan voor het landskampioenschap en voor het spelen in de Champions League. De tijd is rijp en de rode lichten staan vanaf nu op groen in Arnhem. Maandag 16 augustus is nu een officiële feestdag voor Vitessenaren", aldus Schouten.

"Vitesse is mijn thuis"

Zjordania: "Vitesse is een club met een goede jeugdopleiding. Deze club heeft heel veel mogelijkheden om te ontwikkelen. Hier kan ik een grote en sterke ploeg bouwen. Ik ben blij met dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven en met dit nieuwe hoofdstuk voor Vitesse. Vitesse is vanaf nu mijn thuis."

Zjordania is eigenaar van het Georgische bedrijf Mj-Georgia en betrokken bij de voetbalbond in het land. Zelf kwam Zjordania als voetballer uit voor Dinamo Tbilisi. Helemaal onbesproken is Zjordania niet. De oud-preses van de voetbalbond was twee jaar bondscoach van het land. In 2005 legde hij die functie neer omdat hij staatseigendommen verduisterd zou hebben. Volgens de Georgiër is de zaak komen te vervallen op het moment dat hij aftrad bij de nationale ploeg.

Door de overname is Vitesse de eerste Nederlandse club die in buitenlandse handen valt. Overigens behoudt de club zijn identiteit. Volgens Schouten is dit een belangrijke eis die de KNVB in een situatie als deze stelt.