Arsenal verslaat Rovers maar verliest Van Persie

Arsenal verslaat Rovers maar verliest Van Persie

Gepubliceerd: zaterdag 28 augustus 2010 om 17:39za 28-08-2010 om 17:39

Over de zege zal echter niet lang gesproken worden in Londen. Arsenal zag namelijk Robin van Persie na een halfuur uitvallen op Ewood Park. De aanvaller, die het afgelopen seizoen kampte met een ernstige enkelblessure, viel zaterdag opnieuw uit met een enkelkwetsuur. Hij werd vervangen door Marouane Chamakh. De spits zal nog zaterdag een mri-scan ondergaan om de ernst van zijn blessure aan het licht te krijgen.

Met Van Persie nog op het veld nam Arsenal na een kleine twintig minuten spelen een voorsprong. Van Persie bereidde die treffer voor, Theo Walcott toonde opnieuw aan in uitstekende vorm te verkeren. Hij rondde bekwaam af en bracht zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Lang genoot Arsenal niet van het voordeel. El-Hadji Diouf bracht Mame Biram Diouf in staat om van dichtbij de gelijkmaker binnen te werken: 1-1.

Arsenal was de bepalende ploeg in Blackburn, maar moest lang wachten voordat het het verschil in balbezit en scoringskansen wist uit te drukken in doelpunten. Na bijna een uur spelen stond Andrei Arshavin op de juiste plek om een door Walcott geblokt schot van Cesc Fabregas binnen te werken: 1-2. Arsenal ging op zoek naar een derde treffer, had ook het beste van het spel, maar moest zich tevreden stellen met de nipte overwinning.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws