Shawcross: 'Wenger voert een hetze tegen me'

Shawcross: 'Wenger voert een hetze tegen me'

07-09-2010 22:41

Wenger haalde onlangs uit naar het ruwe spel van Stoke, waarbij hij onder meer uithaalde naar verdedigers Shawcross en Robert Huth. Volgens Wenger lijkt wat zij doen meer op rugby dan op voetbal. "Het is duidelijk dat hij iets tegen me heeft", reageert Shawcross in de Stoke Sentinel. "Het is erg vreemd dat hij me constant opzoekt."

De manager van Arsenal deed zijn uitspraken na het duel van Stoke met Tottenham Hotspur, waarin Shawcross volgens hem hard was doorgegaan op doelman Gomes. "Ik heb de band nog eens teruggekeken en ik kwam niet eens bij hem in de buurt", aldus de verbaasde Shawcross. "Bovendien vind ik dat hij zich niet met ons moet bemoeien, helemaal als het om een wedstrijd gaat waar hij niets mee te maken heeft."

"Maar hij zoekt al tijden problemen met Stoke. Hij heeft iets tegen de manager en sommige spelers van ons. Kritiek vind ik niet erg, maar ik stoor me wel aan valse aantijgingen zoals nu", besluit de neo-international. Shawcross was afgelopen voorjaar degene die met ruw spel het been brak van Arsenal-talent Aaron Ramsey.